Do práce na kole

05. červen

Do práce na kole
Do práce na kole

ENESA se letos již potřetí zařadila mezi  téměř 13 000 účastníků z 2000 organizací, přihlášených do soutěže Do práce na kole. Zapojila se třetina zaměstnanců, kteří za měsíc ujeli celkem 2 287 km. 

Cílem soutěže je motivovat co nejvíce lidí, aby jako dopravní prostředek po městě používali jízdní kolo, běh či chůzi a zlepšili si tak nejen fyzickou kondici, ale přispěli i ke zvýšení kvality ovzduší. ENESA byla v tomto ročníku zastoupena 8 cyklisty rozdělenými do 3 týmů:

  • ENESA Ženy ( Malíšková, Gongolová)
  • ENESA Muži ( Bouřil, Miklík, Pávek, Jaterka)
  • ENESA Pardubice (Chvojková, Stefanová Hetychová)

V celkovém hodnocení všech účastníků se nejvýše umístila Lucie Malíšková (16. nejlepší  žena v Praze), která jezdila v květnu do/z práce každý den a ujela úctyhodných 838 km.

Cenu získala také za kreativitu. Zážitky ze svých cest shrnula do blogu. "Cyklofašista se ze mne určitě nestal, ale dost mi to dalo: vyhoupla jsem se za měsíc z 0 na 838 km, zlepšilo mi to fyzičku, donutilo mě to uklidit sklep, zbavila jsem se 1 cm přes stehno, 3 cm v pase a 1 cm přes boky.  Takže dámy, pozor, tohle funguje! Taky jsem se naučila  opravit duši, nahodit řetěz a orientovat se trochu víc v Praze. Zdá se mi, že teď mám s kolegy víc společného, že patřím do týmu, že mě berou.„

Velký obdiv patří všem účastníkům ze společnosti  ENESA, z nichž většina jezdí do práce na kole až do zámrazu.  Někteří i po něm.