Spojení ENESA a EVČ

01. prosinec

Spojení ENESA a EVČ

Přesně za měsíc dojde ke sloučení společností ENESA a.s. a EVČ s.r.o. První den nového roku se tak z mapy dodavatelů kvalitních řešení v energetice ztratí značka EVČ, firma, která letos oslavila dvacet osm let od založení. Její zkušenosti a know how se ale neztratí. Nástupnickou společností bude ENESA, jejímž cílem je reprezentovat to nejlepší z obou společností, realizovat větší a sofistikovanější projekty a reagovat na výzvy trhu energetických úspor a energeticky úsporného stavebnictví.

Oficiálním sídlem „nové“ společnosti ENESA zůstane Praha, v Pardubicích se bude nacházet projekce, realizace, obchod a další oddělení. IČO a DIČ zůstávají stejné.

Cesty obou firem se neschází poprvé.  U zrodu společnosti ENESA stáli v roce 2005 tehdejší majitelé společnosti EVČ. Na to logicky navázala spolupráce na energeticky úsporných projektech.  Společně pracovali na EPC v Národním divadle, Stavovském divadle, Státní opeře, ve Zlíně a v Pardubickém kraji. V roce 2015 převzalo obě společnosti ČEZ ESCO.