ESAB CZ, s.r.o., člen koncernu šetří energii a také životní prostředí

24. leden

ESAB CZ, s.r.o., člen koncernu šetří energii a také životní prostředí

Společnost ESAB CZ úspěšně zkolaudovala právě dokončenou celkovou rekonstrukci tepelného hospodářství podniku, do které investovala téměř 60 mil. korun. Dodavatelem moderního systému vytápění včetně energetického managementu, je společnost ENESA a. s.

 ESAB CZ jako společnost s vedoucím postavením v oblasti svařovací technologie usiluje o vedoucí postavení i ve vývoji směřovaném na výrobky a výrobní systémy, které mají nejmenší negativní dopad na životní prostředí.  Proto bylo jen otázkou času, kdy se rozhodne pro výměnu staré uhelné centrální kotelny za vysoce účinné plynové kotle, které zajistí dodávku tepla dle potřeby jednotlivých objektů a provozů. V historii podniku se jednalo o jednu z největších investic do modernizace infrastruktury, která zajistí spolehlivé a hospodárné zásobování podniku teplem, jak pro vytápění, tak pro výrobu.

Součástí dodávky byla instalace moderního systému řízení spotřeby energie, který společně s nasazením důsledného energetického managementu umožní kontrolu nákladů na spotřebu energie a další zvyšování celkové efektivnosti podniku. „Díky energetickému managementu budeme schopni zvýšit účinnost dodávky energie o 3 – 5 % navíc“ upozorňuje Ivo Slavotínek, ředitel ENESA a.s