enJOY your building, aneb jak na komplexní revitalizaci

02. červen

enJOY your building, aneb jak na komplexní revitalizaci

Ve středu 31. května proběhlo v prostorách CAPEXu setkání se zástupci 6 silných společností ČEZ ESCO, které odpovídali na otázku Proč je kvalitní revitalizace budov klíčem k udržitelnému provozu a úspoře nákladů.

Projekty EPC zde prezentoval Daniel Žáček, který se více než 10 let pohybuje v oblasti energetické efektivnosti a ve společnosti ENESA hledá s kolegy funkční řešení pro veřejnou správu i podniky v oblasti energetických úspor, která jsou prostřednictvím EPC projektů garantována. Jeho nejvýznamnější realizací je projekt Nemocnice Na Homolce, který patří mezi největší projekty EPC v České republice. Prostřednictvím metody Design&Build se vždy snaží přinést pro každého klienta optimální kombinaci jednotlivých energeticky efektivních opatření, která vedou k nižším provozním nákladům a úsporám energie s garancí.

Na případové studii mixed-use budovy a na dalších, již realizovaných, příkladech diskutovali, jak komplexně přistoupit k revitalizaci a co je vlastně klíčem k udržitelnému provozu i zásadní úspoře nákladů i zástupci dalších dceřiných společností ČEZ ESCO:  Erika Bohatá z CAPEXUS, Lukáš Pavlák z AZ KLIMA, Jiří Vrbický z HORMEN CE, Tomáš Chadim z Domat Control Systém a Vladimír Zadina z KART.

Cílem této akce bylo ukázat téměř sedmi desítkám přítomných, že ČEZ ESCO, a respektive rozsah služeb jeho šesti dceřiných společností je zárukou komplexního přístupu k renovaci, který myslí jak na samotné investory, tak na nájemníky či životní prostředí.

Fotogalerie z konference je zde